Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni İlköğretim Okulu

Ana Sınıfımızda GEMS Çalışmaları

GEMS (Great Explorations in Math and Science) California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş, sürekli gelişen bir programdır.

Gems Programı içerisinde yer alan eğlenceli etkinliklerle çocukların fen ve matematiğe ilgi duymaları sağlanarak bilimsel düşünmenin ilk temelleri atılır. Çocuklar erken yaşlarda bilgiyi keşfetmeyi, bilginin somuttan soyuta gelişimini ve bir bilginin bir çok bilgiyle bağlantısını yaşayarak öğrenir. Bu programda çocukların ilgilerini çeken çeşitli konular ele alınır. Çocukların aktif katılımları sağlanarak etkin öğrenmeleri gerçekleştirildi. Gems Programı içerisinde yer alan eğlenceli etkinlikle öğrencilerimize fen ve matematiğe, bilime ilgi duymaları sağlanarak; bilimsel düşünmenin temelleri geliştirilmeye çalışıldı.

GEMS Ağaç Evler Çalışması

GEMS Penguenler